Харків затопило зливою (фото і відео)

Фото: соцсети

Через зливу, яка почалася увечері 13 липня і тривала всю ніч, в Харкові затопило транспорт, безліч вулиць і територію ринку “Барабашово”.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень в соцмережах.

Харків’яни ще звечора 13 липня почали публікувати в соцмережах фото і відео затоплених вулиць. Так, пішли під воду: вулиці Клочківська, Пушкінська, Біологічна, Академіка Павлова, проспект Гагаріна, проспект Героїв Сталінграда.

“На злитті двох річок Коцарської/Дмитрівської зіткнулися два катери! Після чого човен «Жига» технічно покинула гавань”, – жартували харків’яни в соцмережах, описуючи водний апокаліпсис в місті.

Зливові каналізації не справлялися з величезним обсягом води навіть там, де вони були.

Вранці 14 липня городяни мали труднощі з тим, щоб дістатися на роботу. Зокрема, в соцмережах повідомляли, що в районі метро “Студентська”,”Барабашово” вода піднялася до рівня фар легковиків, пішоходи йдуть майже по коліно у воді.

Підприємці ринку “Барабашово”, що вийшли на роботу, виявили, що їх магазини затоплені. Один з продавців влаштував на ринку “заплив” на надувному рожевому фламінго.

За даними Харківського гідрометцентру, за минулу добу по місту випало від 80 до 150% опадів від місячної норми. У найближчу добу сильного дощу не буде, очікується невелике зниження температури.

Шість дерев було повалено в Харкові в результаті сильного вітру станом на 9:00 14 липня, прокоментували наслідки негоди в прес-службі міськради.

“Всі випадки сталися на прибудинкових територіях. Зараз комунальники займаються розпилюванням і вивезенням дерев, що впали.”, – говориться в повідомленні.

Також в результаті негоди по місту було відламано п’ять великих гілок.

Читайте також:

 

Фото: Харків Times