У Краснокутському районі качали нафту з державного нафтопроводу (фото, відео)

Фото: СБУ

Служба безпеки України спільно з фахівцями ПАТ “Укрнафта” викрила та ліквідувала у Краснокутському районі Харківської області незаконний вріз до промислового нафтопроводу “Козіївка-Сиродичі”.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Facebook начальника прес-центру СБУ області Владислава Абдули.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники пошкодили нафтопровід та встановили несанкціонований відвід довжиною майже кілометр для розкрадання сировини.

“Правоохоронці задокументували, що зловмисники щомісяця розкрадали 150-200 кубометрів нафти, завдаючи державному підприємству шкоди на більше ніж 2 мільйони гривень. За висновками фахівців, порушення цілісності нафтопроводу створювало реальну загрозу для виникнення надзвичайних ситуацій та нанесення шкоди екології регіону”, – йдеться у повідомленні.

За матеріалами Управління СБУ в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 292 Кримінального кодексу (пошкодження об’єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктопроводів). СБУ встановлює всіх причетних до облаштування незаконного врізу, а також посадовців, які можливо могли “кришувати” нелегальний бізнес.

Викриття та документування протиправної діяльності здійснювалося спільно з Національною поліцією України під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.