Панютинський вагоноремонтний завод перейшов на скорочений робочий тиждень

Фото: lozovarada.gov.ua

Панютинський вагоноремонтний завод, як і всю АТ “Укрзалізницю”, з 1 липня переведено на чотириденний режим роботи, кожного дня 300-350 працівників знаходиться на простої.

Про це заявив під час прес-конференції у мерії Лозової 10 липня в.о. директора підприємства Ігор Москальчук, дізнався Харків Times з повідомлення прес-служби Лозівської міськради.

За його словами, на початку року підприємству довели план ремонту в кількості 1233 вагони, відремонтовано 491 вагон. Також за програмою АТ “Укрзалізниця” порізано на металобрухт тисячу вагонів. На третій квартал підприємству доведено план – відремонтувати лише 88 вагонів та займатися подальшою порізкою на металобрухт списаних вагонів.

Також Москальчук сказав, що Укрзалізниця розробила проєкт концепції реструктуризації вагонного господарства акціонерного товариства на 2020-2022 роки. Він передбачає створення вагоноремонтної компанії, яка об’єднає три вагоноремонтних заводи – Дарницький, Стрийський та Панютинський – шляхом їх злиття. У цій компанії “Панютинський ВРЗ” буде основним підприємством. “Процес створення компанії запущено, керівництво заводу сподівається, що у найближчі місяці вона запрацює і дасть можливість підняти виробництво на підприємстві”, – йдеться у повідомленні.

Голова первинної профспілкової організації заводу Валентина Левченко заявила, що трудовий колектив занепокоєний ситуацією, що склалася. Вона наголосила, що керівництво Укрзалізниці не дотрималося своїх обіцянок щодо виконання планів роботи з ремонту вагонів. 19 червня, під час свого приїзду на підприємство, керівник Укрзалізниці Іван Юрик запевняв, що спаду виробництва не буде, підприємство не зупиниться, але доведений план на третій квартал говорить зовсім про інше. Для того, щоб завантажити 1,6 тис. працівників заводу, кожного місяця потрібно ремонтувати хоча б сотню вагонів та відновити будівництво вагонів. Профспілковий комітет вже неодноразово звертався до керівників у Києві, та Укрзалізниця не дослуховується до проблем підприємства.

За словами Левченко, працівники заводу готові вдатися до крайніх заходів та перекрити залізницю. Міський голова Лозової Сергій Зеленський закликав заводчан діяти в правовому полі й додав, що за роботу підприємства боротиметься до кінця.