Аеропорт Харкова анонсував рейси до Чорногорії та Албанії

Фото: ukranews.com

У липні міжнародній аеропорт “Харків” планує відкрити низку рейсів до курортних міст Турції, Египту, Черногорії та Албанії.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Depo.Харків.

“У липні відновлюється і відкривається низка прямих рейсів, привабливих для пасажирів. Вже відновилися перельоти до Анталії, Вроцлава, Гданська, Дортмунда, Катовіце, Кракова, Одеси і Стамбула. Також з харківського аеропорту відкрилися нові рейси до Берліна, Таллінна і Мілана (Бергамо). Окрім цього, очікуємо на запуск перельотів до курортних міст Бодрума, Даламана, Хургади, Шарм-Ель-Шейха, Тівата і Тирани”, – йдеться в повідомленні.

У червні, відновивши роботи після карантинної перерви, аеропорт Харкова, розпочав перельоти до Києва (Windrose Airlines, SkyUp Airlines), Мінська (Belavia) і Будапешта (Wizz Air). Загалом за місяць послугами аеропорту скористалися 1,6 тисячі пасажирів. Із них 500 людей – міжнародними перельотами, 1,1 тисячі – внутрішніми. Пасажиропотік червня 2019 року складав 124,4 тисячі людей.

Кількість міжнародних рейсів скоротилася на 94%: у червні 2019 року з аеропорту вилетіло 345 літаків, у червні цього року – 21. Кількість внутрішніх рейсів зменшилася на 25%. У червні 2019 року авіакомпанії виконали 165 вильотів з харківського аеропорту, у червні цього року – 124.

Пасажиропотік за перше півріччя склав 270,2 тисяч людей, що на 51% менше аналогічного показника попереднього року. За цей час з аеропорту було виконано 1 265 вильотів, що на 49% менше, ніж у минулому році.

Як повідомляв Харків Times, SkyUp Airlines скасовував відновлені після карантину перельоти з Харкова до Львова та Києва.