Чиновник Держгеокадастру піде під суд за незаконну передачу приватникам ділянок в “Гомільшанських лісах”

Фото: hk.npu.gov.ua

Завершено досудове розслідування стосовно начальника одного з відділів головного управління Держгеокадастру в Харківській області, який незаконно передав у приватну власність ділянки водного фонду (прибережної захисної смуги) Національного природного парку «Гомільшанські ліси».

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

“Протягом 2015 року вказаний посадовець незаконно передав у приватну власність три земельні ділянки загальною площею 0,18 га, які знаходяться під об’єктом природно-заповідного фонду Національного природного парку «Гомільшанські ліси» та фактично є державною власністю. Він склав та підписав позитивні висновки по проектам землеустрою щодо відведення зазначених земельних ділянок для індивідуального садівництва у власність громадянам”, – розповіли в прокуратурі.

За інформацією прес-служби Нацполіціі області, зазначені ділянки були передані приватним особам безкоштовно. Матеріальні збитки, завдані державі, склали 265 тисяч гривень.

Київський районний суд за клопотанням слідства наклав арешт на незаконно відчужені ділянки.

8 липня справу стосовно цього чиновника передали до суду. Судити його будуть по ч. 1 ст. 367 КК (службова недбалість). Обвинуваченому загрожує штраф в від 4 250 грн до 8 500 грн, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, повідомлено про підозру начальнику одного з відділів ГУ Держгеокадастру в Харківській області за фактом незаконного відчуження земельних ділянок водного фонду (прибережної захисної смуги), які знаходяться під об’єктом природно-заповідного фонду НПП «Гомільшанські ліси» (службова недбалість ч. 1 ст. 367 КК).

Фото: hk.npu.gov.ua