Харків’янам представлять арт-проект на нейлоні про беззахисність природи і людини

Фото kharkivoda.gov.ua

10 липня в Харківській муніципальній галереї відкриється виставка «Nude» львівської художниці Василини Буряник. У своїх роботах автор досліджує схожість пустельних природних ландшафтів з беззахисністю людського тіла.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

До створення проекту художницю наштовхнули пейзажі зникаючих через вирубку карпатських лісів. Матеріалом для робіт став улюблений автором прозорий нейлон. Образи на ньому вона створює за допомогою друку, аплікації, вишивки і вогню. Накладаючи шари текстилю, художниця досягає прозорості та взаємодії різних елементів в одному місці – крізь панораму природи проглядає шкіра людини. Течії і струмки здаються судинами або нервовими закінченнями. А ще роботи підсвічені ззаду, що посилює взаємодію різних шарів. Василина називає це ефектом рентгена.

Виставка буде працювати до 29 липня в Харківській муніципальній галереї (вул. Чернишевська, 15) щодня, крім неділі, з 11:00 до 19:00. Вхід вільний.

Довідка. Василина Буряник — українська художниця, живе і працює у Львові. Народилася у 1985 році, у 2004 закінчила Ужгородський коледж мистецтв, у 2010 році – Львівську національну академію мистецтв (кафедра художнього текстилю).

Перша персональна виставка Василини Буряник під назвою «Жанри» пройшла у 2003 році в Ужгороді. З того часу художниця взяла участь у 20 виставках та пленерах. Учасниця Всеукраїнської бієнале «Текстилізм-8» (Львів, 2011), Другої національної Бієнале молодого мистецтва (Харків, 2019).

Лауреатка Всеукраїнського конкурсу Друга національна Бієнале молодого мистецтва (Харків, 2019), учасниця стипендіальної програми «Gaude Polonia» (Варшава, 2013).