Проукраїнські активісти Харкова пікетуватимуть Кабмін проти призначення Мураєвої до обладміністрації

Харківські осередки організацій “Правий Сектор”, “Фрайкор”, “Спілка ветеранів АТО” та ВО “Свобода” закликали патріотичні організації Києва вийти разом з ними на пікет 8 липня о 9:00 до Кабінету Міністрів України з вимогою не погоджувати кандидатуру Валерії Мураєвої на посаду першого заступника голови Харківської обладміністрації.

Про це Харків Times дізнався із заяви, яка оприлюднена на сторінці місцевої організації “Правого сектору” у Facebook та на каналі “Фрайкору” у Телеграм.

Активісти також заявили, що звертаються до Офісу Президента “не допустити призначення на одну з ключових посад у прикордонній з Росією області потенційного колаборанта”. Вони наголошують, що таке призначення в одному з ключових регіонів – це удар по обороноздатності та політичній стабільності всієї держави.

“Олексій Кучер не хоче помічати антидержавні та українофобські погляди Мураєвої і вважає її “професіоналом”, причому заявляє, що для нього важлива “проукраїнська позиція”, якої явно немає в Мураєвої, адже та після початку війни з Росією встигла побувати чи не у всіх проросійських політичних проєктах. Цікаво, чому призначення “професіонала” відбувається внаслідок кулуарних домовленостей, а не відкритого конкурсу, де соціальні ліфти, які так обіцяв Президент? Ми залишаємо за собою право на більш активні дії, якщо влада нас не почує”, – йдеться у заяві.

Глава Харківської обладміністрації Олексій Кучер заявив на прес-конференції 6 липня, що передав на узгодження в Офіс президента документи кандидатів на посади своїх заступників – депутата облради Валерія Мураєва та колишнього керівника територіального управління юстиції Тетяни Єгорової-Луценко.

“Я живу в Україні і для мене важлива проукраїнська позиція… Що стосується політичної приналежності, на це я, як бачите, не звертаю уваги, в першу чергу – професіоналізм “, – зазначив Кучер.