У Харкові вийшли на підтримку затриманих по справі Шеремета (фото)

Фото: соцсети

В суботу, 4 липня, в Харкові біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбулася акція на підтримку затриманих за підозрою у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

Про це Харків Times дізнався з соцмереж.

В акції “200 днів брехні” брали участь ветерани війни на Донбасі, представники політичних партій “Демократична сокира” та “Національний корпус”. Вони вийшли на мітинг плакатами, на яких написано: “200 днів. Де докази?”, “Досить брехні”, FreeRiff”, FreeDugar” та “АвакOff”.

На думку учасників, підозрюваних лідера гурту Riffmaster, військового Андрія Антоненка, лікаря та волонтерку Юлію Кузьменко та військову медсестру Яну Дугарь вже понад 200 днів безпідставно тримають під вартою.

28 червня спливло 200 днів з моменту оголошення підозр Антоненку, Кузьменко та Дугарь.

12 грудня минулого року очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков скликав екстрений брифінг, де повідомив про фактичне розкриття справи. За тодішньої версією слідства, організував замах Антоненко, керуючись ультранаціоналістичними ідеями. Він же допоміг Кузьменко закласти вибухівку під автівку, якою користувався Шеремет. Однак підривала її Кузьменко начебто самостійно. Роль Дугарь полягала в тому, що напередодні злочину вона нібито фотографувала розташування відеокамер в районі злочину.

У виробленні вибухівки підозрюють раніше судимого атовця Владислава Грищенка. У справі фігурує і його дружина Інна.

Як повідомляв Харків Times, 5 червня біля будівлі Харківської обласної адміністрації розпочався мітинг, учасники якого вимагали відставки міністра МВС України Арсена Авакова.