Люди перекрили трасу у Куп’янському районі через відключене газопостачання

Фото: соцмережі

Близько 30 мешканців села Грушівка Куп’янського району 3 липня частково заблокували рух автотранспорту трасою державного значення “Чугуїв – Мілове”, що проходить через село. Жителі вирішили провести акцію протесту через тривале відключення газопостачання в селі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Правоохоронці повідомляють, що учасники акції надають проїзд спеціальним автомобілям та рейсовим автобусам з пасажирами. 15 працівників поліції забезпечують охорону публічного порядку. Інформація внесена до Єдиного обліку Куп’янського відділу поліції.

Учасник акції Євген Вілков розповів Суспільному, що газопостачання у селі відключили без попередження вранці 2 липня, але не відновили й досі. За його словами, станом на 3 липня без газу залишаються села Грушівка, Нечволодівка та Кондрашівка Куп’янського району.

“Тут спостерігається фіктивне відключення. Газове господарство хоче укласти договори з населенням через те, що у серпні набуває чинності закон, де ми як споживачі можемо обрати постачальника, тобто буде оголошено тендер. Вони хочуть укласти договори до тендеру і бути тут монополістами”, – сказав Вілков.

Він повідомив, що на місце події виїжджав головний інженер Куп’янського відділення “Харківгазу”. За його словами, на підприємстві лагодили порив на газогоні – замінили частину труби. Газовики пообіцяли селянам відновити газопостачання 4 липня до 12:00.

Акція розпочалася близько 15:00 та завершилася близько 18:00.