У Харкові судитимуть шахраїв, які ошукали громадян на понад два мільйони гривень (фото)

У Харкові перед судом постане група шахраїв які, за даними слідства, ошукали громадян на понад два мільйони гривень. Жертвами зловмисників стали мешканці кількох областей.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

У ході досудового розслідування оперативники обласного управління стратегічних розслідувань, слідчого управління поліції та прокуратури з’ясували, що до складу злочинної групи входить п’ятеро осіб віком від 27-ми до 34-х років. Зловмисники розміщували оголошення в Інтернеті про продаж товарів широкого вжитку, наприклад, медичних масок, сільгосппродукції або сонячних батарей. Попередньо проаналізувавши вартість на подібні товари на ринку, зазначили у своїх оголошеннях значно нижчі ціни. Саме ціна й приваблювала потенційних жертв.

“Головною умовою угоди була обов’язкова передоплата за товар на банківську картку. Після проведення попередніх розрахунків покупці не отримували товар, а шахраї переставали виходити на зв’язок. Банківські картки були оформлені на підставних осіб, які знімали гроші та передавали їх аферистам”, – йдеться у повідомленні.

Наприкінці лютого 2020 року учасників злочинної групи затримали у Харкові під час спроби зняти кошти, отримані від громадянина за продаж медичних масок. Зловмисникам було обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

За результатами проведених слідчо-оперативних заходів поліцейські зібрали докази їхньої причетності до восьми фактів злочинної діяльності на понад два мільйони гривень. Жертвами зловмисників стали мешканці Тернопільської, Кіровоградської, Київської, Полтавської, Харківської та Миколаївської областей. Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт направлено до суду.  Організатору та учасникам злочинної групи інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28  ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство, вчинене організованою групою). Обвинуваченим може загрожувати до 12 років ув’язнення.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові завершено розслідування та затверджено обвинувальний висновок у відношенні трьох шахраїв, які ошукали покупців сільгосппродукції на суму майже 1,3 мільйона гривень.