На “Електроважмаші” за борги відключили водовідведення

Фото: spetm.com.ua

Починаючи з 29 червня поточного року, комунальне підприємство «Харківводоканал» змушене припинити надання послуги водовідведення державному підприємству «Завод «Електроважмаш».

Про це Харків Times повідомили в прес-службі «Харківводоканалу»

За інформацією комунальників, заборгованість «Електроважмашу» за послуги водовідведення станом на 26 червня 2020 року становила 1 493 961 грн. Зазначена сума утворилася за період з березня 2019 року, і «Харківводоканал» в зв’язку з цим неодноразово попереджав адміністрацію заводу про відключення від послуг водовідведення.

«Ми неодноразово офіційно повідомляли «Електроважмаш» про цю заборгованість, але керівництво підприємства не реагувало і не вживало практичних кроків для погашення боргу. У результаті було прийнято рішення припинити надання послуг водовідведення з 29 червня поточного року. «Харківводоканал» пішов на це вимушено – ми повинні брати до уваги колективні інтереси громади Харкова. Наше комунальне підприємство зобов’язане отримувати грошові кошти від абонентів – юридичних осіб, оскільки ми зобов’язані щодня надавати послуги водопостачання та водовідведення всьому місту», – повідомили на підприємстві.

Як повідомляв Харків Times, Кабінет міністрів призначив виконуючим обов’язки директора державного підприємства підприємства «Завод «Електроважмаш» Віктора Бусько.

Бусько – депутат Запорізької міськради від фракції «Опозиційний блок».

У січні цього року вперше за 15 років на “Електроважмаші” затримали виплату зарплати. 22 січня на підприємстві за розпорядженням керівництва було зупинено цех ливарного виробництва через відсутність сировини.

Відкрито ряд кримінальних проваджень за фактами нанесення збитків підприємству. Так, 17 березня співробітники антикорупційних органів викрили учасників злочинної схеми, в результаті якої державному підприємству «Завод «Електроважмаш» (Харків) завдано збитків на суму 13,7 мільйона гривень.

16 червня на «Електроважмаші» провели обшуки у справі про розтрату, в результаті якої державному підприємству завдано збитків на суму 1 млн 100 тис. грн.

22 червня робітники «Електроважмашу» вийшли на акцію – людей цікавили терміни погашення заборгованості по зарплаті.