Двох колишніх посадовців облдержадміністрації та підприємицю підозрюють у привласненні 580 тис. гривень з бюджету

Фото: Харків Times

Правоохоронці повідомили про підозру колишнім директору одного з департаментів Харківської обласної державної адміністрації та його заступнику, а також директорці ТОВ у заволодіні 580 тис. гривень бюджетних коштів під час проведення ремонту мереж електропостачання в багатоквартирних житлових будинках у м. Лозова Харківської області.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

“Після проведення ремонту колишній директор департаменту та його заступник підписали акти приймання виконаних робіт, усвідомлюючи, що в зазначеному документі вказано завідомо недостовірну інформацію: частину обладнання взагалі не встановлено, а іншу частину встановлено за завищеними цінами. На підставі підписаних актів перераховано бюджетні кошти за обладнання, встановлене за завищеними цінами, і роботи, які фактично не проведено. Загальна сума збитків, завданих державі, складає 580 тис. грн”, – йдеться у повідомленні.

Екс-посадовців та директорку ТОВ звинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого чч. 3, 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки). Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснює Слідчий відділ Лозівського ВП ГУНП в Харківській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ.