У Харкові відзначають День Конституції (фото і відео)

Фото: city.kharkov.ua

Святкування 24-ої річниці з дня прийняття Конституції України в Харкові почалося з двох заходів – автопробігу і традиційного покладання квітів до монументу Незалежності. У церемонії покладання взяли участь представники міської та обласної влади, харківські депутати і Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

Захід відвідали близько 200 чоловік. Охорону громадського порядку та безпеку забезпечили 50 працівників Нацполіціі, 50 військовослужбовців Нацгвардії і екіпажі патрульної поліції. Порушень громадського порядку під час урочистостей зафіксовано не було, повідомили в прес-службі Нацполіціі.

Приблизно о 10:00 на площі Свободи стартував святковий автопробіг, в якому взяли участь приблизно 60 авто. Машини були прикрашені державними прапорами України, партійною символікою (ЄС і ВО “Свобода”), патріотичних організацій (ветеранів війни на Донбасі, харківського Євромайдану).

Колона проїхала по вулиці Клочківській до Олексіївського житлового масиву, а потім по окружній дорозі – до селища П’ятихатки і по вулиці Сумській повернулася на площу Свободи, де автопробіг завершився.

Увечері харків’ян очікують два святкових концерти. Святковий концерт за участю провідних естрадних виконавців Слобожанщини через загрозу поширення коронавируса проведуть-онлайн. Він буде доступний за цим посиланням..

Біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбудеться концерт під назвою “Білими нитками” за участю відомих рок-гуртів міста.