В Харківській області складено 1900 протоколів за порушення карантину

Фото: Патрульна полція області

З початку проведення превентивних заходів станом на 26 червня поліцейські Харківської області зафіксували 1900 порушень правил дотримання карантину. За всіма фактами складено протоколи за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КУпАП.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Усього з початку превентивних заходів поліцейські склали 259 адмінпротоколів відносно працівників підприємств, установ, організацій та інших осіб, 102 порушення виявлено серед керівників торгових закладів та установ харчування. 23 адміністративних протоколи працівники поліції склали відносно перевізників, 18 – керівників підприємств, установ, організацій, 67 – інших фізичних осіб, 1383 – відносно громадян за порушення карантинних правил щодо самоізоляції.

Відповідно до санкції статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення штраф за порушення карантинних та санітарних вимог для громадян становить від 17 до 34 тисяч гривень і для посадових осіб – від 34 до 170 тисяч гривень. Рішення про накладення адміністративних стягнень на порушників прийматиме суд.

Як повідомляв Харків Times, з 22 червня поліція Харківської області посилила контроль за дотриманням громадянами карантинних обмежень.

Станом на 24 червня поліцейські Харківської області зафіксували 1824 порушеня правил дотримання карантину.