Справа про освітлення на Гагаріна – прокуратура повідомила про підозру директору фірми-підрядника

Фото: khar.gp.gov.ua

В рамках відкритого кримінального провадження щодо нанесення бюджету міста Харкова збитків на суму понад 800 тисяч гривень при встановленні освітлення на проспекті Гагаріна слідчі повідомили про підозру директору ТОВ по ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненим повторно за попередньою змовою групою осіб, внесення в офіційний документ завідомо неправдивих відомостей).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

“У ході досудового розслідування встановлено, що директор товариства з обмеженою відповідальністю домовився з одним із заступників директора Департаменту житлового господарства Харківської міської ради та іншими невстановленими особами спільно заволодіти бюджетними коштами ХМР при виконанні робіт з капітального ремонту з освітлення багатоквартирних житлових будинків на проспекті Гагаріна”, – розповів начальник відділу прокуратури Харківської області Юрій Ковальов.

За його словами, вказаний директор ТОВ вніс завідомо неправдиві відомості в акти виконаних робіт про найменування виробів, використаних для пристрою підсвічування, і їх вартість. Тобто замість зазначеного в документах електроосвітлювального обладнання певної марки фактично встановлено обладнання іншої марки за нижчою вартістю.

Чиновник Харківської міської ради прийняв зазначені роботи по ремонту. Таким чином, своїми неправомірними діями директор ТОВ привласнив 800 тис. грн, що завдало збитків бюджету міста на зазначену суму.

На даний момент вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваному директору ТОВ. Йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times 8 травня  правоохоронці провели одночасно 20 обшуків в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом умисного завищення юридичними особами у п’ятикратному розмірі вартості використаного обладнання під час виконання робіт по капітальному ремонту багатоквартирних житлових будинків у Харкові. Матеріальні збитки бюджету міста Харкова склав понад 800 тис. гривень.

Прокуратура повідомила про підозру одному із заступників директора Департаменту житлового господарства Харківської міської, якого підозрюють у заволодінні понад 800 тис. uрн бюджетних коштів.

11 червня правоохоронці провели вісім додаткових обшуків у справі про п’ятикратне завищенні цін за світлове обладнання при виконанні робіт з капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків в Харкові.