У Харкові встановлять нові меморіальні дошки

Міська комісія з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища вирішила встановити пам’ятні таблички кільком відомим харків’янам.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Національний аерокосмічний університет ім. М.Є. Жуковського “Харківський авіаційний інститут” виступив з ініціативою встановити по вул. Чкалова, 17 меморіальні дошки першому директору та головному конструктору Харківського авіазаводу Костянтину Калініну та академіку Георгію Проскурі.

Також за зверненням відділення Національного олімпійського комітету в Харківській області планується встановити пам’ятні дошки багаторазовому чемпіону світу з велоспорту Ігорю Целовальнікову на фасаді спорткомплексу “Велоцентр” (Білгородське шосе, 7-а), заслуженому тренеру України з легкої атлетики Ігорю Степанову по вул. Динамівській, 5а та олімпійському чемпіону з важкої атлетики Ігорю Рибаку по пр. Науки, 4.

Крім того, в місті хочуть встановити меморіальні таблички та знаки видатним медикам: лікарю-інфекціоністу Костянтину Макаренку (по пр. Любові Малої, 22); лікарю-гігієністу Віктору Когану-Ясному (по вул. Алчевських, 6); лікарю-акушеру Івану Попандопуло (по вул. Москалівській, 21); лікарю-мікробіологу Степанові Коршуну (по вул. Пушкінській, 14).

Також пам’ятна табличка буде встановлена на честь Почесного громадянина міста Харкова, екс-начальника Харківського метрополітену Леоніда Ісаєва. Пам’ятний знак буде встановлений на будинку, де він жив, по вул. Євгенія Котляра, 8/10.