Харківську поліціянтку підозрюють у внесенні змін до Інформаційного порталу Нацполіції

Правоохоронці підозрюють старшого інспектора відділу супроводження інтегрованої інформаційно-пошукової системи Управління інформаційно-аналітичної підтримки Головного управління Нацполіціі Харківської області в тому, що вона двічі втручалася у роботу Інформаційного порталу Нацполіціі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Згідно із повідомленням, співробітницю поліції підозрюють в тому, що вона у листопаді 2018 року спочатку “безпідставно й неправомірно розблокувала доступ п’ятьом користувачам до підсистеми “Адмінпрактика” програмного комплексу “Інформаційний портал Нацполіціі України”. Пізніше жінка, на думку правоохоронців, “разом з іншими посадовими особами, які дыяли спільно та за попередньою змовою із вказаною поліціянткою”, внесла до системи зміни щодо винності громадянина в управлінні транспортним засобом у стані сп’яніння.

“Дані, що стосуються прийнятого рішення за вказаним адміністративним правопорушенням з визнання винним були замінені на закриття адміністративного провадження”, – йдеться у повідомленні.

Тим самим винний у правопорушенні уникнув відповідальності та зберіг свої водійські права.

В обох випадках підозрювана використовувала особистий пароль та логін для входу до системи програмного комплексу.

Правоохоронці продовжують збір доказів для пред’явлення звинувачень іншим учасникам цього злочину. Жінка затримана, вирішується питання обрання їй запобіжного заходу та звільнення із займаної посади. Підозрюваній загрожує від трьох до шести років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, у справі про розтрату 850 тисяч гривень на фіктивних ремонтах поліцейського автотранспорту про підозру попереджений тепер вже чинний заступник начальника Головного управління Нацполіціі у Харківській області. Раніше слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, повідомили про підозру в розтраті понад 850 тис. гривень при ремонті службового транспорту колишньому заступнику начальника Головного управління Нацполіціі в Харківській області та колишньому провідному інженеру одного з відділів управління.