У червні вирівняємо надходження й відновимо робочий ритм – Чернов

Фото: rbc.ua

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов вважає, що гірші часи щодо наповнення місцевих бюджетів в області вже минули, й далі буде краще.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської облради.

“За прогнозними розрахунками щодо зведеного бюджету квітня – це був найбільш важкий місяць з наповнення місцевих бюджетів – мінус 20% від запланованих надходжень. У травні цей показник буде значно менший – за моїми власним прогнозом не більше 10%. У червні, думаю, ми вирівняємо всі надходження та відновимо робочий ритм”, – сказав Чернов.

Голова облради також зазначив, що в області є проблеми, не пов’язані з епідемією COVID-19. Перш за все, це стосується недостатнього фінансування з боку держави повноважень, переданих місцевим бюджетам.

“Місцева влада змушена знаходити додатковий ресурс, щоб забезпечувати надання відповідних адміністративних послуг на місцях. Цього року – 7 млрд грн. Приблизно, на 1,4 млрд грн більше ніж минулого року”, – поскаржився Чернов.

Він, однак, підкреслив, що область “тримає цей удар”, знаходячи кошти для фінансування галузей охорони здоров’я, освіти й культури, де держава “не забезпечує необхідний обсяг субвенцій”.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 28 травня, депутати Харківської обласної ради на сесії внесли зміни до дохідної та видаткової частини обласного бюджету на поточний рік. Крім того, внесені зміни у планових показниках доходів до загального фонду обласного бюджету на рівні 324,4 млн грн переважно за рахунок зниження надходжень податку на доходи фізичних осіб, податку на прибуток та рентної плати.