У Харкові виготовили і продали понад 2 тисячі літрів підроблених антисептиків

Фото: ФПБ

У Харкові правоохоронці викрили підприємство, на якому з початку карантину виготовили і продали більше 2000 літрів рідини під виглядом дезинфікуючого засобу.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

За інформацією правоохоронців, налагодив виробництво 41-річний харків’янин, директор одного з товариств з обмеженою відповідальністю. Раніше це підприємство спеціалізувалося на виробництві харчових добавок. Але з початком поширення коронавірусної інфекції та введення протиепідемічних заходів, “перепрофілювалося” на більш затребувану продукцію.

У приміщеннях підприємства було організовано виробництво асептичних засобів кустарним способом. Надалі рідину фасували і реалізовували під виглядом антисептиків через сайт підприємства. Також оголошення про продаж розміщувалися на торгових інтернет-майданчиках. Товар відправляли поштою, позбавляючи покупця можливості переконатися в якості продукції.

Під час обшуків правоохоронці встановили, що виробництво харчових добавок і так званих антисептиків велося в антисанітарних умовах. Виготовляли фальсифікат працівники, які не мають відповідної освіти та кваліфікації, необхідної для виробництва ліків.

За результатами обшуку вилучено каністри зі спиртом, флакони гліцерину, на які рішенням суду накладено арешт. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 КК (шахрайство). Організатору загрожує до трьох років позбавлення волі. Зараз вирішується питання про повідомлення чоловікові про підозру у вчиненні злочину.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові судитимуть місцевого жителя, який брав у людей гроші за захисні маски і антисептики, але товар не поставляв.