Клієнти магазину B2B Jewelry в Харкові вимагають його закриття і виплати грошей (відео)

Фото: соцсети

Клієнти магазину B2B Jewelry, розташованого на Павлівській площі в Харкові домагалися його закриття і виплати грошей, заявляючи, що схема роботи “закладу” є “пірамідою”.

Про це Харків Times дізнався з повідомлень у соцмережах.

Судячи з повідомлень, вже кілька днів вкладники B2B Jewelry не можуть повернути свої гроші. Компанія привезла групу спортсменів з Вінниці (там розташований її головний офіс), які не впускають клієнтів до приміщення магазину і заявляють, що обіцяних їм виплат не буде. “Їх зустрічають спортсмени з Вінниці та відправляють додому, так як “компанія збанкрутувала, виплат не буде”, – написав один з користувачів соцмереж.

Сьогодні, 28 травня, біля магазину стався черговий конфлікт “ошуканих вкладників” зі “спортсменами”, харків’яни проткнули шини в припаркованих поруч з магазином автомобілях з вінницькими номерами.

Прес-служба поліції Харківської області повідомила, що  близько 17:00 від продавчині ювелірної крамниці на площі Павлівській надійшло повідомлення, що біля будівлі зібрались близько 50 осіб з вимогами зачинити магазин. В ході конфлікту невідомі пробили колеса в чотирьох автомобілях, що були припарковані біля магазину. На даний час їх власники встановлюються.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група та керівництво Основ’янського відділу поліції, співробітники патрульної поліції, полку поліції особливого призначення, управління поліції охорони, працівники підрозділів “Схід”, “ТОР”.

Також до поліції із заявою звернувся 38-річний чоловік та повідомив, що невідомий, знаходячись в магазині на площі Павлівській, заволодів його грошовими коштами.

Слідчий Основ’янського відділу поліції вніс відомості про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство).

Всі обставини події встановлюються.

Видання LIGA.net повідомляло, що B2B Jewelry – бренд, під яким працює мережа фірмових магазинів ювелірного заводу “Шарм”, розташованого в містечку Ладижин під Вінницею. Бренд з’явився влітку 2018 року, але вибухове зростання проекту почалося влітку-восени 2019-го. Зараз B2B представлена у всіх великих містах України і півтора десятках райцентрів, а також у Росії та Казахстані. У салонах клієнтам пропонували кешбек (повернення коштів) за покупки. Сума обіцяного кешбеку перевищувала вартість куплених прикрас, його обіцяли виплачувати поступово протягом року 52 частинами на карту будь-якого банку. Також у магазинах мережі пропонувалася можливість придбати сертифікати з надзвичайно великою прибутковістю, забезпечені золотом або сріблом. В B2B Jewelry запевняли клієнтів, що сертифікати дають право в будь-який момент отримати вироби з золота або срібла на номінал сертифіката, а також отримувати щотижня відсотки з розрахунку 8% на тиждень (416% річних). Клієнтів попереджали, що такий відсоток – акційний, у подальшому він буде знижений вдвічі. Компанія стимулювала залучення нових клієнтів, пропонуючи за це існуючим реферальні бонуси. Договори з клієнтами компанія не підписує, фіскальні чеки в магазинах відсутні.

За даними Генпрокуратури і податківців, співвласники B2B Jewelry підозрюються в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, і використанні схеми виведення готівки через фіктивний благодійний фонд.