Заступник голови райсуду Харкова “погорів” на отриманні $4 тис. неправомірної вигоди (фото)

Фото: nabu.gov.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури спільно з ГУБКОЗ Служби безпеки України 27 травня викрили суддю одного з районних судів міста Харкова одразу після отримання неправомірної вигоди у 4 тис. доларів.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі НАБУ.

“Служитель Феміди отримав неправомірну вигоду за винесення ухвали про повернення обвинуваченому у кримінальному провадженні понад 30 тис. дол. США”, – йдеться у повідомленні.

Вирішується питання про повідомлення судді про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу. “Розслідування зазначених фактів детективи Національного бюро здійснюють з січня 2020 року”, – зазначається у повідомленні прес-служби.

Прес-служба САП повідомляє, що під час розгляду обвинувального акту у кримінальному провадженні цей суддя висловив захиснику обвинуваченого прохання надати неправомірну вигоду у сумі 4 тисячі доларів за винесення ухвали про повернення обвинуваченому вилучених під час досудового розслідування грошових коштів у сумі понад 30 тис. доларів. Після одержання неправомірної вигоди суддя задовольнив клопотання сторони захисту та виніс ухвалу, якою зобов’язав повернути вилучені під час досудового розслідування кошти.