Державний виконавець залишив хлопчика без аліментів та спадщини

Фото: ХарківTimes

Харківська місцева прокуратура №4 скерувала до суду обвинувальний акт щодо державного виконавця одного з районних відділів державної виконавчої служби м. Харкова за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

“Встановлено, що у листопаді 2019 року вказаний державний виконавець безпідставно провів державну реєстрацію припинення обтяження майна боржника у виконавчому провадженні про стягнення аліментів на користь неповнолітньої дитини. Після цього підробив процесуальний документ – постанову про скасування заходів примусового виконання, до змісту якої вніс неправдиві відомості про погашення боржником заборгованості зі сплати аліментів”, – йдеться у повідомленні.

На підставі підробленої постанови відомості про боржника виключено з Єдиного реєстру боржників, що уможливило проведення через декілька днів нотаріального посвідчення правочину з відчуження належної боржнику на праві власності трикімнатної квартири, розташованої на території Московського району Харкова.

“Внаслідок продажу третім особам зазначеної квартири неповнолітній син боржника залишився не тільки без аліментів, які його батько не сплачував упродовж декількох років, а й без належного забезпечення сплати заборгованості по аліментам, а також без перспективи отримання у майбутньому вказаної квартири у спадщину”, – йдеться у повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.