У міськраді розповіли, коли відкриють і як будуть працювати дитсадки

Фото: shoppingpl.com

У Харкові сподіваються, що 25 травня уряд прийме рішення про відновлення роботи дитячих дошкільних установ і почали підготовку до їх відкриття.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради з посиланням на директора Департаменту освіти Ольгу Деменко.

За словами чиновниці, садки Харкова можуть запрацювати з 1 червня. До цього в дитсадках проведуть генеральне прибирання, продезинфікують все поверхні. Також планують закупити продукти харчування для дітей.

Після відкриття співробітникам і дітям будуть вранці і протягом дня вимірювати температуру, приймати дітей будуть не в приміщенні, а на вулиці. Крім того, в дитсадках не проводитимуть заняття, які передбачають близький контакт дітей.

«Простіше кажучи, краще хороводи не водити, можна співати і т.д. Також не бажане ліплення, тому що це матеріал багаторазового використання», – розповіла Ольга Деменко.

Вона зазначила, що в харківських дитсадках давно відмовилися від килимів з довгим ворсом, в яких накопичується багато пилу, а використовують килимки з коротким ворсом, які добре чистяться. Також не будуть використовувати м’які іграшки, яких і так в дитсадках залишилося дуже мало. Діти, в основному, грають іграшками, які можна мити.

За словами Ольги Деменко, в місті більшість дитячих садків – типові. Вони побудовані таким чином, що в них можна реалізувати всі карантинні заходи: групи мають два приміщення, а кожна з кімнат – площею не менше 30 кв. м.

«Тому вихователі разом з помічниками зможуть організувати діяльність таким чином, щоб діти не зустрічалися один з одним. Крім того, зараз не так багато дітей будуть відвідувати дитячі садки. У нас в ясельних групах налічується приблизно по 15 дітей, в садіковскіх – 20-25. У звичайні дні ясельні групи відвідують не більше 10 дітей, садіковскіх – не більше 15», – повідомила Ольга Деменко.

Також вона підкреслила, що в дитячих садах є дезінфікуючі засоби та засоби індивідуального захисту. Вона нагадала, що під час карантину в навчальних установ надійшло 1,5 млн масок, які частково роздали батькам, працівникам, і в кожному навчальному закладі є резерв, який персонал буде використовувати.

Як повідомляв Харків Times, Генннадій Кернес пообіцяв, що в першій декаді квітня харків’янам роздадуть 850 тисяч безкоштовних масок, 150 тисяч отримають медики.