Інженер технагляду піде під суд за махінації на ремонті сільського клубу

Фото: ТСН
Фото: ТСН

За процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури №3 повідомлено про підозру інженеру технічного нагляду, який під час капітального ремонту сільського клубу допустив службову недбалість, підроблення документів та присвоїв 71 тисячу гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Слідство встановило, що інженер під час ремонту клубу зобов’язаний був перевіряти обсяги і якість виконаних робіт. На підставі цього замовник підписував акти приймання виконаних будівельних робіт, а підрядна організація – перераховувати бюджетні кошти.

Однак службовець не виконав свої обов’язки, чим завдав районному бюджету збитків на суму близько 150 тис. грн бюджетних коштів.

Крім того, інженер, який займався підприємницькою діяльністю, склав документ про виконання ним послуг з технічного нагляду з внесеними недостовірними даними. Цей документ він надав замовнику для перерахування на свій банківський рахунок суму близько 71 тис. Грн.

Дії інженера, на думку слідства, підпадають під три статті КК: ч. 1 ст. 367, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 191 КК України (службова недбалість, службове підроблення, привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).

Підозрюваному загрожує обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, через неякісне ремонту шкірвендиспансеру інженеру загрожує п’ять років в’язниці.