У Харкові 4 патруля знешкоджували дитину з іграшковим автоматом (відео, оновлено)

Фото: стоп-кадр видео

Харківські патрульні 14 травня провели “спецоперацію із захоплення” автомобіля, в якому їхали батько і дитина-дошкільник з іграшковим автоматом. Правоохоронці вирішили, що в машині знаходиться справжня вогнепальна зброя.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення користувача deuchik в Instagram.

Під час поїздки дитина гралася з пластмасовим автоматом – нібито стріляла з нього. Це помітив водій Toyota Camry. На Московському проспекті він підрізав автомобіль, в якому їхали тато і син, почав ломитися в їх машину, витягнув з салону батька. Він звинувачував чоловіка, що той хотів “розстріляти людей”.

На допомогу “пильному громадянину” прибігли співробітники патрульної поліції. Вони перерили авто в пошуках вогнепальної зброї. Всього, за підрахунками автора, в “спецоперації” брали участь чотири екіпажі поліції.

Батько в цей час стояв поруч з авто і намагався заспокоїти перелякану дитину, яка не розуміла, що коїться. Коли з’ясувалося, що джерелом “загрози” був пластмасовий дитячий автомат, ініціатор спецоперації заявив, що він не поліцейський і погрожуючи водієві, розвернувся і пішов, як ні в чому не бувало.

За інформацією автора відео, все це затіяв співробітник поліції Лисинський Віталій Віталійович.

“Поліцейський не може відрізнити автоматичну зброю від дитячої іграшки !!! Абсолютно не компетентний співробітник, який вже не раз показував свій непрофесіоналізм!”, – написав deuchik.

В прес-службі Нацполіції області повідомили, що чоловік у цивільному, який викликав патрульних, є діючим працівником поліції. Він займає посаду заступника командира батальйону № 2 полку поліції особливого призначення ГУНП в Харківський області.

За даним фактом призначено службове розслідування. У разі доведення провини правоохоронця, він буде притягнутий до дисциплінарної відповідальності, додали в прес-службі.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Эдуард (@deuchik)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Эдуард (@deuchik)

Як повідомляв Харків Times, харківські поліцейські встановлюють обставини конфлікту в Основ’янському районі 11 травня, в результаті якого тілесні ушкодження отримав 36річний чоловік. У соцмережах повідомляли, що чоловіка побила банда підлітків.