Запобіжний захід підозрюваним у знущаннях над підлітком: родичі потерпілого вимагають допуску преси

Скриншот: соцсети

В Орджонікідзевському районному суді Харкова почалося засідання щодо обрання запобіжного заходу для підозрюваних у знущаннях над 17-річним мешканцем селища Рогань В’ячеславом Т.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлень у соціальних мережах активістів, які знаходяться біля будівлі суду.

Засідання проходить у закритому режимі, можливо, тому, що потерпілий – неповнолітній.

Однак родичі В’ячеслава, вимагають допуску преси, блогерів й активістів до залу засідань.

“Ми родичі, ми просто всі наполягаємо на тому, щоб були представники медіа!” – заявила одна з родичок біля входу до будівлі суду.

Як повідомив Харків Times один з присутніх біля суду журналістів, насправді засідання не є закритим.

“Зараз туди просто не пускають журналістів”, – сказав він.

Адвокат, який представляє інтереси В’ячеслава Т., заявив, що подасть клопотання із вимогою присутності преси.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на 6 травня на зупинці транспорту в селищі Рогань був знайдений без свідомості 17-річний В’ячеслав Т. У лікарні підліток розповів матері, що над ним знущалися двоє чоловіків, які “били його арматурою та ґвалтували держаком від лопати”. За словами хлопчика, конфлікт почався після його сварки із колишньою дівчиною та її подругою. Поліція підозрює у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень “двох чоловіків 32 і 38 років”.

Індустріальний відділ поліції розслідує цей злочин за чотирма статтями Кримінального кодексу: ч. 2 ст. 121 (нанесення тяжких тілесних ушкоджень, вчинене групою осіб), ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 3 ст. 152 (згвалтування) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).