Коронавірус в Харківській області: шість хворих померли, двоє – за минулу добу

Фото: Укрінформ

В Харківської області станом на 2 травня виявлено 315 випадків коронавірусної хвороби. Шість пацієнтів, у яких діагностували COVID-19, померли, з них двоє – за минулу добу.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення голови ХОДА Олексія Кучера в Telegram

Померлі за останню добу від коронавірусу – харків’яни у віці 65 і 69 років. Лікування COVID-19 у них буле обтяжене наявністю супутних захворюваннь. Обидва пацієнти страждали від гіпертонії. Крім цього у 65-річного було ожиріння, у 69-річного – кардіосклероз.

За інформацією голови області, обидва хворих пізно звернулися за медичною допомогою.

“Один з померлих вважав себе хворим з 1 квітня. При цьому за медичною допомогою він звернувся лише 22 квітня, коли самостійно прибув до лікарні. В іншому випадку померла вважала себе хворою з 14 квітня. І 28 квітня звернулася за медичною допомогою”, – повідомив Олексій Кучер.

Станом на 2 травня в Харкові та області госпіталізовано 221 осіб, 116 з них – з підтвердженим COVID-19. Чотири людини, в тому числі два медика, знаходяться в реанімації на кисневій масці. 158 осіб з COVID-19 на самоізоляції.

Найбільша кількість хворих зареєстрована в Харкові – 168 випадки (+12 за добу). Далі йде Харківський район, де кількість хворих на коронавірус збільшилася до 37 (+7 за добу). За ними – Зміївський (34 випадки), Валківський (31 випадок) райони.

За минулу добу одужали дев’ять пацієнтів, у яких діагностували COVID-19. Всього в області зареєстровано 35 випадків одужання після коронавируса. Також за минулу добу зареєстровано 25 нових підозр.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області станом на 1 травня у 73 медпрацівників виявили COVID-19. Хворі працюють в 17 медустановах Харкова і області.