У Харкові поліцейських підозрюють у приховуванні вбивства

Фото: hk.npu.gov.ua

Прокуратура Харківської області проводить розслідування відносно співробітників Новобаварського відділу поліції, які приховали вбивство 46-річного харків’янина, скоєне в листопаді 2013 року на березі річки Уди.

Про це Харків Times розповіли в прес-службі прокуратури області.

Слідчі Новобаварського відділу поліції внесли відомості до ЄРДР за ч.1 ст.115 КК за фактом природної смерті невстановленого 46-річного чоловіка, тіло якого було знайдене в річці. Згодом поліцейські закрили це провадження.

У квітні цього року відкрилися обставини, що заперечують природню смерть харків’янина. Двоє підозрюваних у вбивстві дівчини зізналися, що в листопаді 2013 року скоїли аналогічний злочин. Зізнання вони зробили під час слідчого експерименту на березі річки Уди, де перерізали горло дівчині, а потім, ховаючи злочин, підпалили її тіло в колекторній трубі.

За їх словами, неподалік від місця жорстокої розправи з дівчиною в листопаді 2013 року вони вбили чоловіка.

Місцевою прокуратурою скасовано постанову слідчого про закриття кримінального провадження. Правову кваліфікацію змінено з природної смерті на умисне вбивство за попередньою змовою групою осіб та з особливою жорстокістю.

Крім того, прокуратурою Харківської області за фактом службової недбалості співробітників СВ Новобаварського ВП ГУНП в Харківській області внесені відомості до ЄРДР за ч.1 ст. 367 КК. Санкція цієї статі передбачає карається штрафом від 850 до 2 550 грн, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, 1 березня в колекторної трубі харків’янка виявила обгоріле тіло. Загиблою виявилася жінка у віці 25-30 років. Вона загинула насильницькою смертю. На її голові та шиї експерти виявили різані рани, тіло було обвуглено.

6 березня в селищі Пісочин правоохоронці затримали двох чоловіків, яких обгрунтовано підозрюють у скоєнні вбивства. Ними виявилися раніше судимі 30-річний житель селища Пісочин і 27-річний харків’янин.

Під час слідчого експеріменту підозрювані зізналися у вбивстві 46-річного харків’янина, скоєному у листопаді 2013 року.