У Харкові в шістьох військових підтверджено COVID-19

Фото: Командування Медичних сил ЗСУ

У Харкові на коронавірус захворіли четверо військовослужбовців та двоє працівників Збройних сил.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Командування Медичних сил ЗСУ.

Як повідомляється, «з метою протидії занесенню та поширенню у ЗСУ гострої респіраторної хвороби COVID-19, медичними силами проводяться планові обстеження контактних осіб, що знаходяться на ізоляції».

«Так, сьогодні, 27 квітня, надійшли результати ПЛР тестування медичного персоналу Військово-медичного клінічного центру Північного регіону (м. Харків). За результатами досліджень, підтверджено захворювання у 4-х військовослужбовців та 2-х працівників ЗСУ, які мали контакт з хворими», – йдеться у повідомленні.

Один хворий військовослужбовець перебуває у госпіталі Північного регіону. Один військовослужбовець та два працівника ЗСУ лікуються вдома під наглядом медичної служби, ще двоє військовослужбовців під наглядом медичної служби перебувають на обсервації.

«Стан здоров’я пацієнтів задовільний. Симптоми захворювання відсутні», – йдеться у повідомленні.

Наразі встановлюється коло контактних осіб.

Станом на ранок 27 квітня в ЗСУ обліковано 44 хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2. Також за період пандемії одужали 18 осіб та 2 летальних випадки.

На ізоляції (в тому числі самоізоляція) перебуває 361 особа. Кількість особового складу, у якого закінчується ізоляція у найближчих три доби, – 117 людей.

Як повідомляв Харків Times, три випадки зараження коронавірусом у Харківському університеті Повітряних Сил.