У Харківській області на карантин закрили ще одне село

Фото: Патрульна поліція Харківської області

У Харківській області закрили на карантин село Стрілече, де розташована обласна психіатрична лікарня, в якій зареєстрований спалах коронавірусної інфекції COVID-19.

Про це Харків Times дізнався з відеозвернення голови Харківської обладміністрації Олексія Кучера в Facebook.

За словами губернатора, за останню добу взяли 25 зразків. За результатами їх дослідження коронавірус підтвердився у 11 осіб. Ще 30 зразків будуть досліджені.

Ймовірно, інфекцію в лікувальний заклад занесла санітарка. Жінка живе в іншому селі і зараз знаходиться там на самоізоляції.

“Село Стрілече, де знаходиться ця лікарня, закрито, встановлені блок-пости. Туди не може заїхати жоден чоловік. І не може виїхати жодна людина. Крім медичних працівників, і людей, які там зареєстровані і проживають”, – розповів Олексій Кучер .

Таким чином, це вже друге село в Харківській області, де вводять обмежувальні заходи через спалах коронавірусу. Раніше на карантин закрили село Високопілля в Валківському районі, де померла хвора на коронавірус.

Розповідаючи про протиепідемічні заходи в обласній психлікарні, Олексій Кучер додав, що на COVID-19 протестують всіх співробітників лікувального закладу.

“Будуть протестовані всі працівники, весь персонал, а його трохи більше 500 осіб. А також всі особи, які там містяться, навіть ті, які знаходяться в інших відділеннях”, – розповів Олексій Кучер.

За його словами, під час тестування контактних осіб була виявлена ​​цікава деталь – жоден з контактних зовні не виявляв симптомів COVID-19.

За даними Харківського обласного лабораторного центру, на ранок 27 квітня в області захворіли коронавірусною інфекцією 196 осіб, четверо померли. За добу зареєстровано 48 нових підозр на COVID-19.

Як повідомляв Харків Times, в обласній психіатричній лікарні №1 в селі Стрілече Харківської області у 11 пацієнтів виявлено коронавірусну інфекцію.