У Харківській області площа пожеж в екосистемах збільшилася на 70%

Фото: kh.dsns.gov.ua

З початку року в Харківській області площа пожеж на відкритій місцевості становила майже 1000 га, що майже на 70% більше торішніх показників.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

Головна причина надзвичайних ситуацій в екосистемах – необережне поводження з вогнем, у тому числі навмисні підпали сухої трави.

Через випалювання сухостою за межами села Феськи Золочівського району згоріла трава та очерет на площі 8,5 га. Біля села Чайківка Вовчанського району вигоріло 5 га трави. Крім цього вогонь знищив по 5 га рослинності в селі Солоницівка Дергачівського району, біля села Панютине Лозівського району.

За даними ГСЧС, з початку року в Харківській області сталося 30 лісових пожеж. Тільки в квітні в лісових масивах регіону виникло 19 пожеж: в Вовчанському (10 га), Дворічанському (9,5 га), Харківському (4,5 га), Зміївському (0,6 га) та Ізюмському (0,5 га) районах.

Як повідомляв Харків Times, півсотні рятувальників майже сім годин гасили масштабну пожежу, що виникла 3 квітня на території  Вовчанського лісництва.

Протягом тижня, з 30 березня по 6 квітня в екосистемах на території Харківської області сталося 388 пожеж. В тому числі – п’ять лісових пожеж.