У санаторії під Харковом на обсервації знаходяться 16 осіб

Фото: blrada.kharkov.ua

У Харківському районі, в санаторії “Роща” станом на 17 квітня на двотижневій обсервації знаходяться 16 осіб, які повернулися з-за кордону.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі облради.

За словами директора санаторію Валерія Журавльова, здравниця може прийняти 280 чоловік.

На території санаторію обладнані три поста поліції, працівники установи забезпечені засобами індивідуального захисту.

Санаторій «Роща», що спеціалізується на лікуванні серцевих захворювань і опорно-рухового апарату, став одним з двох медичних закладів Харківщини, де будуть розміщувати на двотижневий карантин українців, що повернулися з-за кордону.

За інформацією ХОДА, ці санаторії узгоджені санітарним лікарем. Вони можуть прийняти понад 1000 осіб.

14-денна обсервація обов’язкова для всіх, хто повернулися з-за кордону. На тих, хто не погоджується їхати на двотижневий карантин в санаторій, поліцейські складають протоколи. За рішенням суду люди, що відмовилися від обсервації, можуть бути оштрафовані на суму від 17 тис. до 34 тис. грн.

На обсервацію не відправляють лише тих, хто мав контакти з хворими на коронавірусну хворобу та ймовірно є інфікованим. Такі люди поміщаються на самоізоляцію, адже становлять загрозу для тих, хто перебуває в місцях обсервації, пояснили в обладміністрації.

Як повідомляв Харків Times16 квітня губернатор Харківської області Олексій Кучер заявив, що в селі Високопілля Валківського району, мешканка якого, яка торгувала свічками у місцевому храмі, померла від коронавирусной інфекції 13 квітня, зареєстровано дев’ять нових підтверджених випадків COVID19.

Село було закрито на карантин з 15 квітня, але деякі категорії громадян користувалися правом виїзду з населеного пункту.

17 квітня селі Високопілля ввели посилений режим карантину через спалах захворювання коронавирусною інфекцією.