У П’ятихатках масово вирубували першосортні дуби (фото)

Фото: anticorATO

Викрито групу чорних лісорубів, які масово вирубували дерева у П’ятихатках.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Антикорупційного блоку учасників АТО.

До активістів звернулися мешканці П’ятихаток зі скаргою, що поруч в лісовому масиві йде масштабна рубка дерев. Прибувши на місце, АТОвці побачили десятки повалених дерев, численні сліди вантажівок, лісовоз та групу робітників з пилами, тому одразу викликали поліцію. Чорні лісоруби спробували втекти крізь ліс, але були затримані і передані працівникам патрульної поліції.

«Браконьєри довго не хотіли показувати дозвільні документи, вигадуючи чергові пояснення. Коли нарешті документи привезли, виявилось, що рубка велася в інших квадратах, ніж зазначено в лісорубному квитку і навіть крайні строки вивозу були пропущені на місяц – майстер робіт дописав необхідні дати просто на очах правоохоронців», – йдеться у повідомленні.

Поліцейські слідчо-оперативної групи Київського ВП прийняли заяву, склали протокол огляду місця події, вилучили речові докази і обіцяли внести відомості до ЄРДР.

Також були з’ясовані особи затриманих – частина з них виявилася працівниками ДП «Харківська лісова науково-дослідна станція», а інші – працівниками ФОП, що надає їй послуги.

«Чоловіки, хоча і мали при собі бензопили, спочатку заперечували свою причетність до рубки лісу. Та пізніше зізналися, що рубали дерева, але це була санітарна рубка. Ми оглянули зрубані дерева і не побачили жодних ознак хвороби або інших дефектів – браконьєри заготовлювали першосортний дуб під замовлення. А вантажний транспорт, котрий вони використовували, не мав ТТН  (товарно-транспортної накладної, яка підтверджує право перевезення товару, – ред.)», – повідомляють активісти.

Фото: anticorATO
Фото: anticorATO