СБУ затримала на хабарі чиновника міграційної служби у Харкові (фото, відео, доповнено)

У Харкові Служба безпеки України викрила на одержанні хабара працівника Головного управління Державної міграційної служби в Харківській області.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Facebook начальника прес-центру СБУ області Владислава Абдули.

За інформацією спецслужби, головний спеціаліст підрозділу організації запобігання нелегальній міграції налагодив механізм вимагання та одержання грошей від іноземних громадян. Оперативники СБУ, зокрема задокументували, що зловмисник отримав з іноземця $2,5 тис. за безперешкодну та прискорену процедуру набуття українського громадянства.

“Правоохоронці затримали хабарника у Харкові під час одержання усієї суми неправомірної вигоди”, – йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому службовцю про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), та обрання йому міри запобіжного заходу.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності інших посадових осіб міграційної служби, можливо причетних до протиправної оборудки.

Операція із викриття хабарника відбувалася спільно зі слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Полтаві, під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Прес-служба прокуратури області повідомила, що посадовця затримали 13 квітня. Гроші йому передав громадянин Лівану. Проведено обшуки в Управлінні з питань громадянства, паспортизації, реєстрації та еміграції ГУ ДМС України в Харківській області.