Смертельна ДТП зі швидкою в Харкові – момент аварії зафіксував відеореєстратор (оновлено)

Момент зіткнення автомобіля “швидкої допомоги” УАЗ та  Daewoo Sens на окружній у Харкові, внаслідок якого загинули троє осіб четверо отримали травми, зафіксував відеореєстратор.

Про це розповів заступник начальника Головного управління поліції Харківщини Сергій Чиж, передає Харків Times з посиланням на Суспільне.

За словами Чижа, автореєстратор, який зафіксував момент ДТП, був у швидкій. На кадрах видно, що легковик Daewoo раптово виїхав на зустрічну смугу і врізався у спецавтомобіль.

Бригада швидкої везла везла пацієнтку з селища Хорошеве (Харківський район) до Харкова, розповів заступник директора Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Юрій Подзолков. Водій, що загинув на місці аварії, у швидкій працював два роки. Пацієнтка та троє працівників швидкої у вкрай тяжком стані у лікарні, сказав Подзолков.

Він також зазначив, що нарікань до водія не було, а автомобіль вчасно проходив технічне обслуговування.

Постраждалих з спецавтомобіля і загиблого водія легковика дістали рятувальники, повідомили в прес-службі ГСЧС області.

За фактом ДТП з трьома загиблими відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times,10 квітня близько 22:00 поблизу 5-го кілометру кільцевої дороги у Харкові зіткнулися автомобіль “швидкої допомоги” УАЗ і Daewoo Lanos. Внаслідок ДТП водій та 33-річний пасажир автомобіля Daewoo Sens, а також 55-річний водій швидкої загинули на місці події.