Кернес розширив перелік закладів, яким дозволено працювати у карантин

Фото: Харків Times

У Харкові розширили список закладів, які можуть працювати під час карантину.

Про це Харків Times дізнався із документу, розміщеного на сайті міськради.

Документ свідчить, що міський голова вніс зміни до свого попереднього розпорядження «Щодо організації виконання на території міста Харкова постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу СOVID-19»».

Документ датований 8 квітня.

Згідно документу, у час карантину дозволяється:

торгівля продуктами харчування, пальним, деталями та приладдям для транспортних засобів та сільськогосподарської техніки, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, технічними та іншими засобами реабілітації, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, добовим молодняком свійської птиці, засобами зв’язку та телекомунікацій, в тому числі мобільними телефонами, смартфонами, планшетами, ноутбуками та іншими товарами, що відтворюють та передають інформацію, в спеціалізованих магазинах, які обов’язково повинні мати прямі контракти з операторами зв’язку.

Вказана діяльність дозволяється за умови забезпечення персоналу (зокрема захист обличчя та очей) та відвідувачів засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно.

У приміщенні може перебувати не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі.

Закладам громадського харчування дозволяється адресна доставка замовлень за умови забезпечення персоналу (зокрема захист обличчя та очей) та відвідувачів засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно.

Дозволяється діяльність закладів розміщення, в яких проживають медичні працівники та особи в обсервації, а також інші особи відповідно до рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій».

Керівники суб’єктів господарювання, на яких не поширена заборона роботи в умовах карантину, повинні забезпечити відстань у прикасовій та касовій зонах між особами (за винятком покупця і продавця) не менше ніж 1,5 метра та/або наявність між ними відповідних захисних екранів.

Крім того, забезпечити дотримання відстані не менше ніж 1,5 метра між відвідувачами, які очікують дозволу на вхід до приміщень.

У приміщеннях повинно проводитись систематичне вологе прибирання, працівники мають бути забезпечені достатньою кількістю засобів індивідуального захисту. За їх станом повинен вестись щоденний моніторинг. У разі захворювання працівники мають бути відсторонені від роботи.

Як повідомляв Харків Times, вчора, 8 квітня, на засіданні уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабмін не планує послаблювати карантинні заходи у квітні.