Представник президента підтримав ідею про перенесення КСУ в Харків

Фото: segodnya.ua

У разі прийняття Верховною радою законопроекту №3300 “Про внесення змін до закону “Про Конституційний Суд України” суддів вдасться дистанціювати від впливу політичних сил. Про це Харків Times дізнався з коментаря агентству РБК-Україна представника президента Володимира Зеленського в Конституційному суді Федіра Веніславського.

За словами нардепа, ідея перенесення Конституційного суду Харків має велику кількість переваг.

“Саме в Харкові Конституційний суд буде дистанційоване від центрів політичної влади. Зокрема, від політичних сил, які, на жаль, поки що впливають на суддів Конституційного суду. Суддів, які, за нашою інформацією радяться, як їм голосувати або не голосувати за те чи інше рішення”, – заявив Веніславський.

Крім того, на думку нардепа, Харків є містом, який краще всього підходить для роботи Конституційного суду, адже є юридичною столицею України.

“Я вважаю, що ініціатива досить обґрунтованою. Це закономірне питання, чому саме Харків. Тому що саме Харків ще з радянського союзу це завжди був потужний юридичний центр. Один з трьох потужних юридичних вузів був саме Харківський юридичний інститут на той момент. Це давні традиції і наукова школа”, – додав він.

Як повідомляв Харків Times, народний депутат від фракції «Слуга народу» Галина Третьякова внесла законопроект № 3300 про внесення змін до закону України «Про Конституційний суд України» щодо посилення незалежності та підвищення ефективності функціонування Конституційного суду України . Він, зокрема, передбачає переїзд суду зі столиці до Харкова.