У Харківському зоопарку з’явився малюк – верблюденя Семен Олександрович (фото, відео)

Фото: zoo.kharkov.ua

У Харківському зоопарку народилося верблюденя – хлопчик, назвали Семеном Олександровичем.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення зоопарку.


Малюкові вже 10 днів. З’явився він у родині самки Шакіри і самця Саші, які приїхали до Харківського зоопарку з Астрахані в грудні 2011 року.

Пологи пройшли легко і швидко, на світанку Шакіра в черговий раз стала мамою. Малюк народився здоровим і вже через кілька годин слідував за нею. З новим членом сім’ї відразу прийшли знайомитися старший брат – дворічний верблюд Боня і сусід гуанако. До молодшого брата Боня поставився з інтересом, але без ревнощів, спокійно.

Вага малюка при народженні склала 38 кг, зріст – 90 см. Але, завдяки активному молочному вигодовуванню, верблюденя швидко додає у вазі. Молочне вигодовування триватиме до 6-18 місяців. Приблизно з двомісячного віку малюк почне “цікавитися” іншими кормами, які поступово будуть введені в раціон: трава, сіно, висівки, морква, буряк.

Що стосується горбиків, то поки у малюка є тільки зачатки горбів без внутрішнього жиру. Але пройде кілька місяців і горбики візьмуть вертикальне положення.

Шакіра – дуже турботлива мама. Вона ні на хвилину не випускає малюка з поля зору. Коли верблюденя лежить, Шакіра підходить і змушує його встати і йти за нею – так спрацьовують інстинкти. В цілому, у верблюдів дуже добре виражена турбота про потомство, яку вони проявляють до статевої зрілості свого чада (вік статевої зрілості самок – 3 роки, самців – 5 років).

«За характером малюк рухливий, активний і допитливий. Спостерігаючи за ним, зоологи вирішили з кличкою не зволікати і назвали верблюда Семеном Олександровичем. Впевнені, ця кличка йому дуже йде і обов’язково стане щасливою!», – повідомляють в зоопарку.

Фото: zoo.kharkov.ua
Фото: zoo.kharkov.ua