В Харківській області затримали вантажівку з підробленою водкою на півтора мільйона гривень (фото)

Фото: ssu.gov.ua

Сьогодні, 1 квітня, спіробітники Служби безпеки України виявили в Харківській області автомобіль з 25 тисяч пляшок підробленої горілчаної продукції загальною вартістю майже 1,5 мільйона гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі СБУ.

Як повідомляється автомобіль був затриманий у рамках спецоперації по блокуванню схеми збуту алкоголю з підробленими марками акцизного збору.

За даними слідства, кілька приватних виробників лікеро-горілчаної продукції із Вінницької та Харківської областей налагодили нелегальне виробництво і продаж необлікованого алкоголю. Товар із підробленими марками акцизного податку вони реалізовували власникам дрібних торговельних мереж по всій Україні.

Гуртові партії продукції зловмисники безпосередньо відвантажували клієнтам із території заводів, а також доправляли замовникам через один із відомих поштових сервісів.

1 квітня правоохоронці затримали під час доставки замовникам на Донеччині, Вінниччині та Харківщині кілька вантажівок із розфасованим контрафактом. Так у Харківській області в автомобілі зловмисників було виявлено 25 тисяч пляшок.

У мешканців Могилева-Подільського правоохоронці знайшли 5 тисяч літрів контрафакту. Орієнтовна вартість виявленої партії підробки становить два мільйони гривень. Вантажівку із необлікованим алкоголем затримано також і у районі проведення ООС. Під час огляду автомобіля виявлено 18 піддонів із лікеро-горілчаною продукцією з підробленими акцизними марками, а також велику кількість розфасованої горілки та коньяку. За попередніми оцінками, вартість виявленого контрафакту становить понад 13 мільйонів гривень.

За фактами незаконної діяльності відкрито кримінальні провадження за ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) та ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу.

Як повідомляв ХарківTimes, на складських приміщеннях однієї з логістичних компаній у м. Харкові виявлено і вилучено 500 кг тютюнової суміші для кальяну та 450 кг готових тютюнових виробів на загальну суму понад 1 млн грн.