У Харкові медикам та волонтерам пропонують безкоштовний прокат велосипедів

Фото: suspilne.media

У Харкові станції велопрокату відкрилися раніше через карантин та теплу погоду.

Про це Харків Times дізнався з публікації Суспільного.

Користуватися велосипедами безкоштовно пропонують харківським медикам та волонтерам, задіяним у боротьбі із коронавірусом. Позичити транспорт можна на одній з 13-ти станцій прокату. Про це Суспільному розповіла менеджерка проєкту “Nextbike Україна” в Харкові Вікторія Смагіна.

За її словами, забрати велосипед можна за допомогою мобільного додатку, а повернути на будь-якій станції. Така система називається “байкшерінг” і є альтернативою громадському транспорту.

У Харкові система працює другий рік, цієї весни сезон відкрили раніше через карантин і потепління. Щоб убезпечити користувачів, раз на добу станції дезінфікують.

“Ми закликаємо наших клієнтів: не забувайте, будь ласка, про власну гігієну, але ми не можемо обробити після кожної людини, тому, будь ласка, обробляйте руки антисептиком, користуйтеся рукавичками”, – каже Вікторія Смагіна.

Через карантин медикам та волонтерам велосипеди нададуть безкоштовно. Співпрацюють зі штабом Харківської обладміністрації.

“Вони нам дадуть списки, і за цими списками люди зможуть користуватися. В першу чергу медики і також волонтери, які будуть опікуватися соціально незабезпеченими людьми зараз”, – каже менеджерка.

Станції працюватимуть до осіннього похолодання.

Як повідомляв Харків Times, харківські залізничники перейшли на велосипеди.