Власника пітбулей відправили за ґрати, собак конфіскували

Фото: ufonews.su

Винесено вирок власнику бійцівських собак, які напали на 28-річного місцевого жителя і завдали йому численні травми.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Суд виніс покарання власнику собак, які напали на чоловіка, за вчинення злочину, передбаченого ст. 128 КК України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження).

«37-річному чоловіку призначили покарання у вигляді одного року обмеження волі»,  – повідомив керівник Дергачівської місцевої прокуратури Станіслав Пієв.

У червні 2018 року в Дергачах на 28-річного місцевого мешканця напали дві бійцівські собаки породи пітбультер’єр. Тварини вибігли з приватного подвір’я, власника собак на цей час вдома не було.

Пітбулі близько 10 хвилин шматували руки та ноги чоловіка. З чисельними травмами його госпіталізували.

Прокуратура довела в суді, що власник бійцівських псів не вжив жодних заходів, які б могли убезпечити перехожих від нападу агресивних тварин. Собаки без нагляду могли вільно пересуватися не лише подвір’ям, а й вулицею, що зрештою призвело до трагедії.

Засуджений під час судових слухань вини не визнавав, поводився зухвало та відмовився виконувати рішення суду. Це стало підставою для звернення прокуратури до суду з клопотанням щодо затримання та направлення вказаного чоловіка до місць відбування покарання в порядку, встановленому для засуджених до позбавлення волі.

Дергачівський районний суд задовольнив клопотання, і засудженого затримано та направлено до місць відбування покарання у примусовому порядку.

Крім того, Міжрайонним ВДВС по Дергачівському та Золочівському районах Cхідного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) виконано рішення суду в частині конфіскації двох пітбультер’єрів: бійцівських собак передано до притулку громадської організації «Притулок тварин Харків».

Як повідомляв Харків Times, у Дергачах судитимуть власника пітбулів, що пошматували чоловіка (відео).