Харків відвідали українці, які відбули обсервацію в Нових Санжарах після евакуації з Китаю

Фото: kharkivoda.gov.ua

Глава обладміністрації Олексій Кучер зустрівся з українцями, які відбули обсервацію в Нових Санжарах.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

До Харкова приїхали українці, які перебували на обсервації після евакуації з Китаю. В Україну їх доставили 20 лютого і 14 днів вони перебували в обсервації в Нових Санжарах Полтавської області.

Сьогодні, 5 березня, кілька людей – три харків’янки і дві мешканки Донецької області приїхали до Харкова. З ними зустрівся голова обладміністрації Олексій Кучер. Губернатор запропонував допомогу від обласної адміністрації, якщо з’явиться така необхідність.

«Були певні хвилювання, разом з цим харків’яни зустріли вас дуже тепло і добре. Ви знаєте, що Харківська область, наші жителі з повагою поставилися до прийняття людей з Китаю, для нас це було дуже важливо. Вас раді бачити тут. Все, що від нас треба, – будь ласка, звертайтеся, ми готові підтримати», – сказав губернатор.

Люди повідомили, що в Нових Санжарах про них добре піклувалися і наразі вони нічого не потребують. Після зустрічі їх розвезли по домівках.

Як повідомляв Харків Times, літак Boeing 737-700 NG авіакомпанії SkyUp із евакуйованими з китайської провінції Ухань українцями приземлився в Міжнародному аеропорту “Харків”.

Фоторепортаж: Евакуйовані з Уханю покинули аеропорт “Харків”

На борту літака знаходилися 72 евакуйованих і 22 члена екіпажу й медичного персоналу. Серед евакуйованих – 45 громадян України та 27 іноземців. Їх відвезли автобусами на обсервацію в санаторій Нацгвардії, що розташований в смт Нові Санжари в Полтавській області.

23 лютого з Харкова у Нові Санжари вирушила автоколона з волонтерами, які вирішили підтримати евакуйованих з Китаю українців і повезли їм гостинці.