У Харкові обшукали будинок адвоката підозрюваного у справі Шеремета

Фото: Леонид Маслов/Facebook

Сьогодні, 4 березня, провели обшук в будинку ветерана війни на Донбасі, адвоката з Харкова Леоніда Маслова, який входить до групи захисту фігуранта справи Павла Шеремета Андрія Антоненко (Ріфмастера).

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Леоніда Маслова в Facebook.

“У мене проведено обшук на тій підставі, що я володію телефоном і акаунтами Андрія Антоненко (зі статусом фахівця від захисту).”, – написав Леонід Маслов.

Як повідомив адвокат Масі Найєм, в постанові суду, що дозволила обшук, зазначено що Леонід Маслов «… з невідомої слідству причини скоїв вхід на сторінку в соціальній мережі «Вконтакте», яка належить Антоненко А. С. і міг знищити або пошкодити інформацію, яка може представляти інтерес за вищевказаною кримінальному провадженні. Про дану подію Маслов Л. К. написав повідомлення в соціальній мережі «Фейсбук». Отже, Маслов Л. К. може мати доступ до соціальних сторінок Антоненко А. С. і до інших речових доказів, знищувати їх або ховати від слідства».

Леонід Маслов зазначив, що обшук в нього дома проводив слідчий Катинський, підозрюваний у ч. 1 ст. 374 (порушення права на захист), про що є рішення суду.

За словами Леоніда Маслова, під час обшуку було кілька курйозних моментів.

“Згідно з постановою, прийшли шукати у мене, зокрема, магніти. А у мене холодильник вбудований і магнітів на ньому немає”, – розповів юрист.

Під час обшуку забрали його телефон і всі патрони, які були в сейфі. Крім цього слідчі вилучили старий терабайтнік, додав Леонід Маслов.

12 грудня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив про затримання підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета. У вбивстві журналіста Павла Шеремета підозрюються: Яна Дугаров, Юлія Кузьменко, Андрій Антоненко і подружжя Інна і Владислав Грищенко.