Кучер поїде до Зеленського доповідати по ситуації на “Барабашово”

Фото: kharkivoda.gov.ua

Глава Харківської обладміністрації Олексій Кучер планує завтра, 28 лютого, термінове відрядження до Києва, щоб проінформувати Президента України Володимира Зеленського про ситуацію на ринку “Барабашово”, де сьогодні відбулися сутички і постраждали люди.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення  Кучера в Telegram.

“Ті події, які відбуваються, неприпустимі в цивілізованому світі, в цивілізованому місті – місті Харкові. Ми знаємо про бенефеціарів цієї історії. Я закликаю, звертаючись до них, закликаю Кернеса Геннадія Адольфовича, Фельдмана Олександра Борисовича припинити ці розбірки на платформі «Барабашово». “, – написав Кучер.

Глава області попросив мера Харкова Кернеса і главу концерну “АВЕК” Фельдмана не втягувати місто в свої розборки.

“Ми не можемо цього допустити. Ми вже бачимо, що там застосовується зброя і, дай Бог, щоб там не було жертв. Нам необхідно працювати виключно в правовому руслі”, – підкреслив керівник ХОДА.

Як повідомляв Харків Times, приводом для конфлікту стало будівництво нової швидкісної магістралі через територію ТРЦ «Барабашово», яка з’єднає вул. Шевченко і вул. Академіка Павлова.

Щоб побудувати дорогу, доведеться знести ряд торгових павільйонів на ринку. Підприємцям запропонували перемістити свої торгові точки в інші місця. Але людей це не влаштувало, була створена ініціативна група “STOP Дорога”.

Сьогодні, 27 лютого між підприємцями ринку та комунальниками, які приїхали на демонтаж конструкцій, почалися зіткнення. За неуточненими даними, в зіткненнях постраждали чотири людини.

На ринок приїхав Геннадій Кернес. Він спілкується з підприємцями, доводячи, що будівництво цієї дороги зарезервовано в Генеральному плані Харкова ще в 1953 році. Будівництво абсолютна законне, і дорога буде побудована.