До Київського райсуду Харкова пускатимуть лише за посвідченнями

Фото: mistaua.com

Від сьогодні, 17 лютого, у Київському районному суді Харкова змінився порядок пропуску відвідувачів до приміщень суду.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі суду.

На вході до приміщення Київського районного суду міста обладнано пункт пропуску з відповідними технічними засобами контролю та зв’язку.

Пропуск відвідувачів до суду здійснюється на підставі документа, що посвідчує особу (паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон, службового посвідчення, національного посвідчення водія України, пенсійного посвідчення, іншого офіційного документа, що містить фотокартку особи та печатку установи, яка видала документ).

Дані про осіб співробітники Служби судової охорони, які сьогодні розпочали виконання своїх службових обов’язків в Київському райсуді, будуть заносити у журнал відвідувачів.

Відповідно до законодавства України, співробітники Служби судової охорони мають право застосовувати спеціальні засоби і зброю в разі загрози життю суддів, учасників процесу або своєму власному.

Також судові охоронці мають право затримувати осіб, які незаконно проникли або намагаються проникнути на територію й у приміщення суду. Затриманих осіб, які вчинили правопорушення, передаватимуть працівникам поліції для вжиття відповідних заходів реагування.