Бої біля Золотого: ЗСУ відступили з втратами

Фото: apostrophe.ua

Внаслідок бойових дій, які російські окупаційні війська розпочали біля п’ятої ранку 18 лютого в районі ділянки розведення Золоте-Орехово-Новотошківка, загинуло двоє захисників України, ще четверо отримали поранення.

Про це розповів у Facebook з посиланням на власні джерела заступник голови Донецької обладміністрації Ігор Стокоз, повідомляє ХарківTimes.

“Як повідомляють мої хлопці, в нас двоє загиблих і четверо поранених, один з поранених від госпіталізації відмовився. Противник застосовував ствольну артилерію, але наші артилеристи їх заткнули”, – написав Ігор Стокоз.

У прес-центрі Операції Об’єднаних сил підтвердили загибель одного українського військовослужбовця. І також повідомляють про чотирьох поранених.

За інформацією прес-центру ООС, під час бойових дій українські військові “надали адекватну вогневу відповідь противнику та утримали повний контроль над ситуацією”.

Під час бою в районі Золотого бійці 72-ої ОМбр вимушені відійти з двох опорних пунктів, повідомляє Цензор з посиланням на власні джерела. За інформацією джерела, українські військові після атаки на свої позиції перейшли в контрнаступ.

Одну позицію все ж таки довелося залишити, оскільки вона була повністю зруйнована обстрілами.

Як повідомляв ХарківTimes,  зранку 18 лютого збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування.