На Харківщині засудили чоловіка за незаконну порубку сосен в парку “Слобожанський”

Фото: khar.gp.gov.ua

Краснокутський районний суд Харківської області визнав винним чоловіка у здійсненні незаконної порубки дерев у Національному природному парку «Слобожанський» та виніс вирок обвинуваченому. Зазначений природний парк належить до об’єктів природно-заповідного фонду України.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як повідомляється “чорного лісоруба” визнано винним за ч. 3 ст. 246 КК України і засуджено до трьох років позбавлення волі. Крім того, за рішенням суду, засуджений має відшкодувати державі в 130 тис. грн. Також до нього застосовано спеціальну конфіскацію знаряддя злочину.

Як повідомляв ХарківTimes, у Національному парку “Слобожанський” чоловік здійснював незаконну порубку дерев. Після цього зловмисник реалізував вирубану деревину іншим особам. Цими діями він спричинив національному природному парку шкоду у розмірі близько 130 тис. грн та заподіяв істотну шкоду довкіллю.

13 листопада 2019 року чоловіку повідомлено про підозру за фактом незаконної порубки лісу, вчиненої на об’єкті природно-заповідного фонду (ч. 3 ст. 246 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від тисячі 8,5 до 32 тисяч гривень,  або обмеження волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.