Світоліна ризикує вилетіти з топ-5 світового рейтингу

Фото: Элина Свитолина (twitter.com/WTA)

Перша ракетка України, харків’янка Еліна Світоліна сенсаційно програла 84 ракетці світу Нао Хібіно з Японії в чвертьфіналі турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA) International в Хуахіні (Таїланд). За результатами турніру Свтоліна, яка займає на даний момент четверте місце в рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA), втратить два рядки в списку світової класифікації.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Sport.ua.

У Хуахіні українська тенісистка була лідером посіву і головною фавориткою змагань. Матч з Нао Хібіно тривав 79 хвилин і закінчився з рахунком 4: 6, 2: 6 на користь японської спортсменки.

З наступного тижня у Світоліной віднімуть очки за торішній півфінал турніру в Досі (185), замість цього їй буде зараховано 60 очок, зароблених в Хуахіні. Через це Еліну обійдуть швейцарка Белінда Бенчіч і Бьянка Андрееску з Канади.

Як повідомляв Харків Times, на турнірі Жіночої тенісної асоціації (WTA) International в Хуахіні (Таїланд) Світоліна обіграла австралійку Сторм Сандерс і вийшла в чверть фінал.

Харківська тенісистка Еліна Світоліна за підсумками Відкритого чемпіонату Австралії (Australian Open) 2020 року стала четвертою ракеткою світу.