На базі госпіталю створять центр реабілітації для ветеранів АТО

Фото: kharkivoda.gov.ua

У цьому році на базі обласного госпіталю планують відкрити реабілітаційний центр для ветеранів АТО/ООС.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Голова Харківської обладміністрації Олексій Кучер відвідав обласний військовий госпіталь.

Він заявив про необхідність створення в регіоні реабілітаційного центру для ветеранів війни і анонсував виділення фінансування. За його словами, вже на наступній сесії облради планують виділити понад 31 млн грн для будівництва центру.

Зараз в обласному госпіталі надають допомогу ветеранам АТО/ООС, Другої світової війни, учасникам бойових дій на території інших держав, зокрема, війни в Афганістані.

«Протягом року у нас проходять лікування близько 5,5 тисячі осіб. Питання реабілітації дуже актуальне. Ветерани, які тільки що вийшли з військового конфлікту, потребують комплексної реабілітації. І саме таку комплексну реабілітацію ми проводимо, однак розуміємо, що певні напрямки потрібно посилювати», – повідомив директор КНП «Обласний госпіталь ветеранів війни» Юрій Федченко.

У зв’язку з цим передбачається, що в госпіталі виконають ряд будівельних робіт – побудують басейн, ванни підводного тяжіння, лікувальні душі, комплекс екстремальної кріотерапії, соляні кімнати та інше. У закладі вже почали звільняти приміщення для обладнання реабілітаційного центру.