Ексміністр від «Свободи» Швайка зареєструвався в депутати від Харкова

Фото: Ігор Швайка / Facebook

ЦВК зареєструвала першого кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 179.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на сайті Центральної виборчої комісії.

«3 лютого відбулося чергове засідання ЦВК. Комісія зареєструвала першого кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 179 на проміжних виборах народного депутата України 15 березня 2020 року. Ним став Ігор Швайка», – йдеться у повідомленні.

Ігоря Швайку було висунуто кандидатом у народні депутати України в ОВО № 179 25 січня 2020 року на Зʼїзді політичної партії Всеукраїнське обʼєднання “Свобода”.

Розглянувши подані документи, ЦВК встановила їх відповідність вимогам Закону України «Про вибори народних депутатів України…» і одноголосно проголосувала за реєстрацію кандидата.

Окрім того, під час засідання Комісія внесла зміни до складу окружної виборчої комісії ОВО № 179, утвореної відповідно до постанови ЦВК від 24 січня 2020 року № 14, припинивши достроково повноваження двох членів цієї комісії та включивши до її складу за поданням Голови Центральної виборчої комісії інших членів комісії.

Довідка. Швайка Ігор Олександрович народився 25 лютого 1976 року в селі Троїцьке, Республіка Калмикія, Російська Федерація, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, має вищу освіту. З лютого по грудень 2014 року був міністром аграрної політики та продовольства України в уряді Арсенія Яценюка. Голова Харківської обласної організації ВО «Свобода» та народний депутат України (2012-2014).

Він є директором ТОВ “Медіа-Центр “Голос Свободи”, членом політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Свобода”, проживає в місті Люботин Харківської області, судимість відсутня.

Як повідомляв Харків Times, вибори в 179 окрузі – в “Слузі народу” визначилися з кандидатом.